Kreditvurdering – før skaden er sket


Bedre sent end aldrig! Benyt dig af Qatchrs kredittjek til at identificere kunder og leverandører med dårlig betalingsevne, som potentielt kan skade din økonomi og din forretning.

Over 5000 danske virksomheder går årligt konkurs – små som store – og når det sker, er det sjældent, at du får dine penge tilbage, hvis du har ydet kredit til dem.. Dette skyldes som regel, at du ikke er den eneste virksomhed i køen, der har penge til gode. Som regel er der banker, realkreditinstitutter, kuratorer mv., som står først i køen. Derfor er det ofte begrænset, hvor meget der er tilbage, når det bliver din tur – da du som oftest har et simpelt krav.

Handler du mest med privatkunder, kan du også slå disse op i Qatchr! Således bliver du klogere på, om personen har betalingsanmærkninger og derfor ikke skal tilbydes kredit.

Scroll ned og læs mere

Viden er magt

Skal der gives kredit? Skal der tages depositum? Eller skal der slet ingen kredit gives? Det er spørgsmål, som alle virksomheder bør stille sig selv og undersøge grundigt, før man indgår et samarbejde med en ny kunde eller leverandør. Ved nøje at analysere, bestemme og fastsætte en kreditpolitik for hvert enkelt kreditforhold, har man som virksomhed en større chance for at opretholde sundt cash flow samt mindske tab på potentielle dårlige betalere og konkursryttere.

Hvad er en kreditvurdering?

Når man ansøger om kredit, beder man i realiteten kreditgiveren om at stole på ens betalingsevne. Men hvordan kan du som kreditgiver vide, om du rent faktisk har en sund økonomi? Det gøres ved at foretage en kreditvurdering, som ofte vil estimere et kreditmaksimum og et maksimum antal kreditdage. Herefter vil kreditgiveren informere dig, hvorvidt der kan gives kredit eller ej, og om hvor meget der potentielt kan gives.

Spar hovedpinen og kreditvurder tidligst muligt

Begynd allerede nu at overveje en kreditvurdering på din potentielle kunde, leverandør etc. før et eventuelt pristilbud laves. På denne måde vil du som kreditor spare penge på sigt, øge cash flow og spare hovedpiner samt dårlig nattesøvn fremadrettet.

Qatchr er dit sikkerhedsnet mod dårlige handler

Hos Qatchr, har vi et unikt værktøj til virksomheder, som ønsker at kreditvurdere potentielle og nuværende kunder og leverandører. Med vores service, Kredittjek, giver vi dig de bedste forudsætninger for en valid kreditvurdering. Et kredittjek indeholder bl.a.:

✅   Kreditscore
✅   Anbefalet kreditmaksimum
✅   Anbefalet antal kreditdage, som bør gives
✅   Betalingsanmærkninger i Qatchr
✅   Detaljerede observationer (fx om virksomheden har udenlandske ejere eller har oplevet revisorskifte)
✅   Seneste 5 års regnskab
✅   Udvikling af nøgletal

Kreditscoren er grundstenen i vores kredittjek. Denne indikerer en virksomheds evne til at overholde eventuelle lån og betale deres gæld eller sandsynligheden for ikke at kunne dække eventuel optagelse af større gæld. Scoren går fra 0-100 (høj til lav risiko ved samhandel) og er udregnet på baggrund af en lang række parametre – herunder personers konkurshistorik, nøgletal fra seneste regnskaber, størrelse, betalingsanmærkninger og mange flere. Alt afhængig af, hvad kredittjekket afslører, kan du enten takke nej til at samarbejde eller gøre visse tiltag, som sikrer dig selv i en eventuel handel. Du kan for eksempel foreslår en kunde med dårlig kreditscore (høj risiko) at foretage løbende delvise betalinger for at beskytte din økonomi.

Søg efter privatpersoner

Privatsøgning i Qatchr vil hurtigt afsløre, om din kunde har en betalingsanmærkning og er registreret som dårlig betaler i vores gældsregister, Debitorlisten.

✅   Detaljeret skyldnerinfo
✅   Betalingsanmærkninger i gældsregister
✅   CPR validering og status
✅   Seneste adresseændring
✅   Evt. hæftelser i køretøjer
✅   Boligforhold

 Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage 08.30-15.30, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores services.