wp-content/uploads/Kredittid.jpg

Kredittid


Når der ydes kredit, er det ofte med en udløbsdato eller en betalingsdato – denne periode kaldes kredittid.

Begrebet “kredittid” bruges både, når der er tale om kredit i forbindelse med betaling af en faktura, men det bruges også om den periode, man har fået stillet en kredit til rådighed i en bank eller hos en anden långiver.

Kredittid i forbindelse med en faktura

Når en erhvervsdrivende sender en faktura, har den erhvervsdrivende enten mulighed for at kræve kontant betaling ved levering af varen, eller give kunden en betalingsfrist på eksempelvis 7 dage.

Denne periode mellem varens levering og tidspunktet, hvor kunden skal betale, kaldes kredittid.

Kredittiden kan variere fra virksomhed til virksomhed og fra kunde til kunde.

Det er grundlæggende op til kreditor/sælger selv at bestemme sine betalingsbetingelser, og sælger må derfor frit afgøre, om han ønsker kontant betaling eller vælger at yde 90 dages kredit.

Kredittid som salgs- og konkurrenceparameter

Mange brancher og virksomheder er kendt for at yde lang kredittid – som eksempelvis fødevarebranchen og byggebranchen.

Det betyder, at mange håndværkere eksempelvis kan indkøbe materialer og opnå så lang kredittid, at de kan nå at videresælge materialerne, inden de selv skal betale.

Dermed har kredittiden en enorm betydning for en virksomheds cashflow. I mange tilfælde kan virksomheden helt undgå at skulle bruge egne penge på at betale for materialer og varer, hvis blot kredittiden er lang nok, og man når at sælge (og modtage pengene) for produkterne.

Sådan påvirkes kredittiden

Om en kredittid skal være lang eller kort afhænger grundlæggende af sælgers behov for at få pengene hurtigt i kassen. Det er derfor op til sælger selv at fastsætte sine kreditter og kredittider, selvom markedet, branchen eller kunderne ofte vil presse sælger til at yde længere kredittider, hvis eksempelvis branchen og konkurrenterne yder lange kreditter.

I praksis har købers (debitorens) betalingsevne og økonomiske situation også stor indflydelse på, hvor stor appetit sælger har på at yde lang kredit. Jo bedre økonomisk situation og historik debitor har, jo bedre kredittider kan man (teoretisk) opnå hos en leverandør.

Få hjælp til din kredittid

Med Qatchr får du et onlineværktøj til bl.a. kreditvurdering og KYC. Qatchr er med til at give indblik i dine kunders økonomiske situation og dermed gøre dig bedre rustet til bl.a. at undgå dårlige betalere.

Med Qatchrs indsigt i dine kunder får du også et værktøj, der kan hjælpe dig med at beregne dine kunders kredittider og kreditmaksimum.

Prøv Qatchr allerede i dag, og begynd at arbejde med dine kunders kredittider.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage 08.30-15.30, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores services.