wp-content/uploads/Kreditovervaagningssystem-1.jpg

Kreditovervågningssystem


Et kreditovervågningssystem er et system til kreditovervågning af kunder – virksomheder og privatpersoner.

Et kreditovervågningssystem bruges til at overvåge og monitorere kunder og deres kreditværdighed – det kan eksempelvis være løbende overvågning i gældsregistre, men det kan også være oplysninger om, om kunden er flyttet, konkurs eller bortrejst. Oplysninger virksomheden så kan bruge i deres samlede kreditvurdering af kunden.

Hvad er formålet med et kreditovervågningssystem?

Formålet med et kreditovervågningssystem er løbende at monitorere hele eller dele af sine debitorer / kunder – for at sikre, at de har en acceptabel kreditværdighed.

Er kundens kreditværdighed ikke acceptabel, jf. virksomhedens egne politikker, har virksomheden mulighed for at agere ud fra det – enten ved hjælp af nedsættelse af kassekredit, nedbringelse af betalingsfrister eller sætte krav til kontant betaling ved levering af varen.

Kreditovervågningssystemets formål er med andre ord at sikre, at virksomheden ikke handler med dårlige betalere – og dermed helt eller delvist at sikre sig mod tab på debitorer.

Kreditovervågningssystemet kan dermed i høj grad være med til at sikre, at virksomheden eksempelvis skal sende sager til inkasso.

Hvad er forskellen på en kreditvurdering og et kreditovervågningssystem?

Grundlæggende er der ingen store forskelle – og ofte benævnes de to ting som værende to sider af samme sag.

En kreditvurdering er ofte noget der foretages én eller flere gange – mens kreditovervågning er, som navnet antyder, kreditvurderinger der løbende foretages i forbindelse med overvågning og monitorering af dine kunder.

Kreditovervågningssystemet bruges med andre ord til at lave kreditvurderinger, uanset om der er tale om en eller mange gange.

Gode kreditovervågningssystemer bør dog også give dig som virksomhed mulighed for at modtage informationer når en kunde skifter adresse, offentliggøre regnskab, skifter ud i direktionen osv.

Mange vælger at gøre brug af kreditovervågning, hvis man har et løbende engagement med kunden – og dermed en løbende risiko for, at debitor ikke betaler sit mellemværende.

Har man udelukkende kunder der handler fra gang til gang – kan det ofte være en god ide, udelukkende at fokusere på kreditvurderinger når debitor foretager et køb.

Valg af kreditovervågningssystem – Måske er Qatchr noget for dig?

Det kan være svært at vælge et kreditovervågningssystem; hvad skal det kunne, skal det både kunne overvåge private og virksomheder – og vil det give mening for din virksomhed, også at kunne få oplysninger på, om en debitor eksempelvis har skiftet adresse, er gået konkurs eller lignende?

Vi anbefaler dig at du afsøger markedet for hvilken løsning der passer dig, men vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende gennemgang af vores egen kreditovervågningssystem, Qatchr.

Qatchr er udviklet i tæt samarbejde med Nordens største inkassofirma, Collectia, og vi ved derfor en hel del om hvilke informationer der skaber værdi i forbindelse med kreditvurderinger af private kunder, virksomheder og organisationer

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage 08.30-15.30, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores services.