wp-content/uploads/Datavalidering.jpg

Datavalidering


Begrebet datavalidering dækker over den eller de processer, der validerer data – så data forbedres, opdateres, rengøres eller tjekkes, så de kan bruges til det, slutbrugeren ønsker at bruge dataene til.

Hver eneste dag sker der datavalidering af vores data – ofte op mod en eller flere centrale databaser, der dermed bruges som reference. De mest hyppige databaser til datavalidering er CPR-registret og CVR-registret, da disse to databaser indeholder alt gængs og relevant information om danske personer og virksomheder.

Datavalidering sker for, at virksomheder har den bedst mulige data – der er korrekt, opdateret og valid.

Hvordan foregår datavalidering?

Hver eneste dag sker der datavalidering – når du handler på nettet, oprettes som kunde hos en virksomhed, eller når du ansøger om et lån.

Datavalidering kan ske på en lang række forskellige måder, men fælles for dem er, at valideringen sker op imod en eller flere databaser – typisk CPR-registret og CVR-registret.

CPR- eller CVR-registret vil typisk modtage nogle informationer, som så vaskes eller opdateres fra de respektive databaser.

Virksomheden kan også i sjældne tilfælde have egne databaser, som datavalideringen sker op imod – det kan eksempelvis være ERP- eller regnskabssystemer.

Hvorfor skal man datavalidere sine informationer?

Der kan være mange gode årsager til at datavalidere sine data – primært hvis du arbejder med data omkring kunder.

Med datavaliderede oplysninger om eksempelvis dine kunder sikrer du dig, at alle oplysninger er korrekte og fuldstændige.

Uden korrekte eller fuldstændige data i dine interne systemer; kundedatabase, ERP- eller regnskabssystem risikerer du eksempelvis at sende dine varer til en forkert adresse – eller at sende en faktura forkert.

Uden et datavalideret kunderegister risikerer du eksempelvis også, at en advokat eller inkassofirma afviser din inkassosag, hvis der ikke er korrekte oplysninger på din kunde – eller at oplysningerne ikke er fuldkomne. I sagens natur kan der naturligvis ikke oprettes en inkassosag mod en kunde, hvis adressen ikke er korrekt – og kunden aldrig har boet på adressen.

Datavalidering er med andre ord god forretning for dig som virksomhed – for forkerte eller ikke fuldkomne data kan have store økonomiske konsekvenser for din virksomhed.

Få datavalidering med Qatchr

Med Qatchr får du effektiv og billig validering af dine data – enten automatisk eller manuelt.

Vi har udviklet en brugervenlig platform, der gør det nemt at validere dine kunders data, trække økonomiske indsigter på dine kunder, se regnskabsdata og få kreditvurderinger på dine kunder.

Lyder datavalidering interessant for din virksomhed? Så tag fat i os allerede i dag og få en demo af systemet – gratis og uforpligtende.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage 08.30-15.30, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores services.