5 grunde til at datavaske din kundedatabase


Datavask-Qatchr

Hvad dækker begrebet datavask egentlig over, og hvorfor udgør det en afgørende faktor for enhver virksomhed? Dyk ned i betydningen af datavask, fra at sikre nøjagtige kundeoplysninger til at forstå risikoen ved at negligere denne essentielle proces.

Opdag fem overbevisende grunde til, hvorfor datavask ikke kun er en god idé, men en uundværlig praksis for at styrke dine forretningsmæssige relationer og optimere dine markedsføringsindsatser.

Hvad er datavask egentligt?

Begrebet “datavask” refererer til en række handlinger, der sikrer, at ens oplysninger og data altid er korrekte, ajourførte og opdaterede. Med andre ord, datavask indebærer en proces, hvor data renses for fejl og mangler. Datavask kaldes også lejlighedsvis datavalidering, hvor data valideres for fejl.

Ved at udføre datavask sikrer du, at dine data er opdaterede og fri for fejl. Ofte associeres datavask med kundeoplysninger, hvor informationer som kunders navne, adresser, CPR, CVR og andre generelle oplysninger opdateres.

Datavask kan enten udføres ved oprettelse af kunden eller som en løbende proces. Generelt anbefales løbende datavask, da kunder kan ændre adresse, telefonnummer osv. under kundeforholdet.

Der kan både datavaskes på privatkunder og virksomheder.


Hvorfor bør du datavaske dine kundedata?

Der er mange grunde til, at datavask er en god ide. Den overordnede årsag er selvfølgelig, at det er den eneste måde at sikre, at dine data er opdaterede og ajourførte på.


Kunden kan have ændret adresse, navn, telefonnummer, være gået konkurs, have reklamebeskyttelse, modtaget betalingsanmærkning, være udrejst eller afgået ved døden. Datavask sikrer, at du handler med de korrekte personer og virksomheder og garanterer, at deres oplysninger er korrekte.

Hvor ofte bør man datavaske?

Det varierer, hvor ofte der er behov for at datavaske kundeoplysninger. En generel tommelfingerregel er, at jo flere kunder og jo mere kredit du yder, desto oftere bør du datavaske din kundedatabase.

Nogle virksomheder vælger at datavaske ved kundeoprettelse for at sikre korrekte data i ERP, regnskabsprogram eller CRM, mens andre vælger månedlig eller endda daglig datavask. Hyppig datavask sikrer mere nøjagtige kundeoplysninger.

5 grunde til du bør datavaske

1. Dine kunders oplysninger er altid korrekte

Datavasker du med jævne mellemrum dine kundeinformationer, sikrer du, at kundens generelle oplysninger er ajourførte. Dette betyder, at du for eksempel sender breve, varer og lignende til de korrekte steder med de rette oplysninger.

Datavask sikrer desuden, at du er opmærksom på, om kunden har fået en betalingsanmærkning, er bortrejst eller afgået ved døden.

2. Forkerte oplysninger kan koste jer dyrt

Fejl i oplysningerne kan være dyre, da det kan medføre levering af varer til forkerte adresser eller kommunikation til ikke-eksisterende modtagere. Datavask reducerer risikoen for sådanne omkostninger.

3. Datavask sikrer dig, at du ved hvem du handler med

Ved du egentlig, hvem du handler med? Og hvilke konsekvenser det kan have, hvis du ikke gør det? Datavask kan indgå som en integreret del af en effektiv KYC (Know Your Customer), hvilket sikrer, at du altid er klar over, hvem du handler eller samarbejder med.

KYC er ikke et lovkrav for alle, men det er det eksempelvis for banker, ejendomsmæglere, og lignende. Princippet bag KYC er værdifuldt; ved at kende dine kunder ved du, hvem du handler med, hvor de bor, og hvordan du kan kontakte dem, hvis for eksempel en faktura ikke bliver betalt rettidigt.

4. Du risikerer ikke at kunne gøre brug af et inkassofirma

Uden at have kendskab til, hvem du handler med, løber du risikoen for, at flere juridiske forhold bliver komplicerede. Hvis du for eksempel ikke har de nøjagtige kundeoplysninger, herunder det fulde navn, en korrekt adresse eller manglende eller ufuldstændige oplysninger, kan det resultere i, at du ikke kan ty til inkasso.

Hvis du har handlet med en person som Anders Andersen uden at kende den præcise adresse, CPR-nummer eller CVR-nummer, kan det næsten være umuligt for inkassofirmaer eller advokater at spore ham og dermed bistå dig med inkassoprocedurer eller lignende.

Besidder du de korrekte oplysninger om kunden, er det (næsten) altid muligt at finde kundens opdaterede informationer, især hvis du er sikker på, at kunden har haft fast bopæl på den angivne adresse.

5. Målrettet og korrekt markedsføring

Hvis du ikke har opdateret kundeoplysninger og ønsker at udsende reklame, marketing og lignende kommunikation, løber du risikoen for, at kunden ikke modtager dit materiale. Dette kan resultere i, at hverken du eller kunden opnår de ønskede resultater.

Med datavask kan du målrette din markedsføring, opnå bedre segmentering og dermed effektivisere salgsindsatsen på de mest lovende leads. Datavask hjælper også med at identificere og sortere reklamebeskyttede personer, hvilket bidrager til at minimere risikoen for at sende til personer, der ikke ønsker at modtage reklamer. Dette sikrer en mere præcis og målrettet tilgang i din markedsføringsstrategi.

Har du brug for en løsning, der kan gøre det for dig?

Hvis opgaven med datavask virker som en udfordrende opgave, så lad gøre det for dig!

Vores datavasktjenester sikrer, at dine kundeinformationer er opdaterede og korrekte, hvilket kan spare dig tid, omkostninger og potentielle problemer.

Kontakt os i dag på 77 30 14 14, og lad os hjælpe med at optimere dine data og styrke din virksomheds effektivitet.

Qatchr er ejet at Collectia A/S, og er blandt Danmarks billigste online kreditvurderingssystemer.

 Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage 08.30-15.30, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores services.