wp-content/uploads/Kreditadvarsel.jpg

Kreditadvarsel


En kreditadvarsel er en sikkerhed for dig som privatperson, så virksomheder og långivere ikke yder lån til dig uden at være særligt opmærksomme på det.

Ofte vil en kreditadvarsel medføre, at långiveren er ekstra påpasselig med at yde et lån til dig og derfor ofte skærper deres krav til identifikationen af, hvem der rent faktisk optager lånet.

En kreditadvarsel er i praksis en markering i CPR-registret, hvor du som person advarer långivere om at yde lån og kreditter i dit navn.

Hvorfor bør jeg indsætte en kreditadvarsel på mig selv?

Hvorfor skulle man have interesse i at advare långivere om, at man ikke ønsker at optage et lån? … kan vi næsten høre dig sige.

Du har til dels ret. Men en kreditadvarsel er ikke en fraskrivelse fra at have mulighed for at låne penge i en bank eller hos en anden långiver – det er en advarsel til långiveren om at være særlig agtpågivende, når lånet optages.

En markering om kreditadvarsel kan eksempelvis være en god idé, hvis du har været udsat for identitetstyveri, mistet dit pas, mistet dit kørekort eller mistet andre vigtige juridiske dokumenter, hvor en anden kan udgive sig for at være dig.

Kreditadvarslen er dermed med til at signalere over for långivere, at du eksempelvis har været udsat for identitetstyveri – og at de nu bør udvise en særlig agtpågivenhed, når du (eller vedkommende der har stjålet dine juridiske dokumenter) fremover vil forsøge at optage et lån.

Udfordringer og problemer med kreditadvarsel

Vi oplever fra tid til anden, at långivere, banker og andre virksomheder, der yder kredit og får besked om kreditadvarsler, ikke ønsker at låne penge eller yde kredit, hvis de ser en kreditadvarsel.

På den måde sikrer långiveren både dig og sig selv mod at der lånes penge til de forkerte – penge som långiveren sandsynligvis aldrig får tilbage.

Derfor kan du i praksis opleve, at nogle långivere vil bede dig om at fjerne kreditadvarslen, hvis du ønsker at optage et lån. Dette sker nemt på borger.dk.

Hvem får besked om en kreditadvarsel?

De fleste virksomheder med en berettiget interesse i at yde dig lån bør abonnere på kreditadvarsler – og det er vores opfattelse, at alle danske banker og realkreditinstitutter får besked om kreditadvarsler.

Der kan dog fortsat være flere mindre eller udenlandske långivere, der ikke modtager kreditadvarsler.

I Danmark er det således frivilligt, om långiveren / virksomheder ønsker at abonnere på kreditadvarsler – om end der ingen logisk god forklaring er på ikke at gøre det, da långiveren minimerer risikoen for dem selv – og dig som debitor.

Hvordan indsætter jeg en kreditadvarsel på mig selv?

Du kan selv indsætte eller fjerne en kreditadvarsel i CPR-registret, hvilket sker på Borger.dk.

Bemærk, at du skal være fyldt 15 år for at indsætte eller fjerne disse.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage 08.30-15.30, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores services.