wp-content/uploads/CVR-nummer.jpg

CVR-nummer


CVR står for det Centrale VirksomhedsRegister, og er det unikke identifikationsnummer du får, når du som selvstændig vælger at stifte egen virksomhed – uanset selskabsform.

CVR-numret står opført i CVR-registret, ofte blot benævnt som CVR, og er det unikke nummer en virksomhed kan identificeres ud fra – præcis som vi kender det med CPR-numret, som personer har i Danmark, og som bæres hele livet.

CVR-nummeret oplyses i mange henseende, og ofte bruges det når virksomheden skal oprettes som ny kunde hos en leverandør, da alle relevante oplysninger som en virksomhed automatisk kan trækkes fra CVR-registret, blot ved at oplyse CVR-nummeret. 

CVR

Det Centrale Virksomhedsregister, CVR, drives af Erhvervsstyrelsen, og er det register, der opbevarer alle Danske og Grønlandske CVR-numre.

I CVR-registret finder du en lang række relevante oplysninger om en virksomhed, så som;

  • Virksomhedens juridiske navn
  • Virksomhedens adresse
  • Virksomhedens startdato
  • Virksomhedens virksomhedsform
  • Status

Derudover findes du ligeledes oplysninger om virksomhedens ejerforhold, tegningsregler, direktion, virksomhedens formål, registreringshistorik samt historiske stamdata.

Det er ligeledes muligt at finde virksomhedens offentliggjorte årsregnskab(er), såfremt virksomheden er i selskabsform (ApS, A/S) – og ofte er mere end et år gammel.

Ændringer foretaget i Det Centrale Virksomhedsregister, registreres ofte med det samme – så tiltræder der nye ejere, direktion i et selskab, er disse oplysninger ofte tilgængelig hurtigt efter det er meldt til Erhversstyrelsen.

CVR-registret eller blot CVR, er med til at sikre transparens for både forbrugere og andre virksomheder – ved at skabe overblik over virksomheden samt de personer og organisationer bag virksomheden.

Få altid CVR-numret når du handler med en virksomhed

Uanset om du er privatperson eller virksomhed og handler med en anden virksomhed, er det altid en god idé at få oplyst virksomhedens CVR-nummer.

For med CVR-numret, er du sikker på, hvem du rent faktisk handler med. En virksomheds navn kan ikke altid findes lige så nemt som et CVR-nummer kan findes – og ofte ser vi, at virksomheder kalder sig noget andet, eller afarter af, deres juridiske navn. 

Med et CVR-nummer kan du dermed let slå virksomheden op – og få det relevante overblik over virksomheden – og dermed dem du handler med.

Et CVR-nummer er ligeledes også den bedste identifikation, hvis du eksempelvis skal oprette en kunde til inkasso, hos et inkassofirma, da CVR-numret sikrer inkassofirmaet, at det er den korrekte der oprettes. Har du eksempelvis udelukkende et navn på din kunde, og dette ikke er korrekt – eller at der findes flere af dem, risikerer du at inkassofirmaet afviser din inkassosag.

CVR og kreditvurdering

Hos Qatchr arbejder vi med kreditvurdering og meget mere – for små og store danske virksomheder.

Vi anbefaler altid, at du som virksomhed får indhentet virksomhedens CVR nummer. CVR-numret er det eneste unikke en virksomhed har; og dermed den bedste mulighed for at finde den rigtige virksomhed.

Ofte benytter virksomheder hele eller dele af deres juridiske navn – ellers findes der flere virksomheder med et navn der minder om det.

Du kan eksempelvis prøve at slå “Alanya Pizza” op på CVR.dk – her finder du 62 resultater, så hvilken handler du egentlig med?

VAT og CVR nummer

Du kan ofte blive mødt med, at du som virksomhed skal oplyse dit VAT nummer, hvis du eksempelvis handler med andre europæiske lande, England eller USA. VAT er et momsnummer, men er grundlæggende det samme som et CVR nummer – altså et unikt nummer, der kun er tilknyttet din virksomhed.

Bliver du bedt om at oplyse dit VAT-nummer, skal du derfor blot oplyse dit CVR-nummer. Bemærk visse systemer har krav til at du sætter DK foran.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage 08.30-15.30, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores services.